Bajcanje parketa

Kontakt

Bajcanje parketa

Bajcanje parketaBajcanje je tehnika bojenja, odnosno promjene boje te istodobno zaštite prirodnog masivnog drveta. Kao takva može se primijeniti i za promjenu boje parketa od masivnog drveta kako bi ga se estetski obogatilo ili možda bojom uskladilo s drugim elementima prostora (namještajem ili stolarijom). Prostor time dobija izvanredan estetski izgled.
Na boju i vizualni izgled parketa utječe više faktora. On ovisi od vrste drveta, načina na koji se parket brusi i svakako od vrste bajca.
Postoje različite vrste bajca, oni mogu biti na vodenoj, uljnoj, nitro ili alkoholnoj bazi. Svaki od njih se razlikuje po načinu primjene. Priprema parketa za bajcanje more biti vrlo temeljita pošto bajc dovodi do izražaja svaku crticu na parketu, parket brusimo tračnim mašina s papirima granulacije 120 završno, zatim poliramo kružnom polirkom i ručnom polirkom. Bajc se može nanositi na parket na više načina kistom, valjkom ili krpom a nakon nanošenja se polira krpom i polirkom. Prije lakiranja parket je dovoljno samo jednom premazati bajcom, te ga ostaviti da se suši jedan dan.

Kontaktirajte nas

Imate potrebu za našim uslugama? Slobodno nas kontaktirajte putem emaila ili kontakt broja.

Autoklub global-tape

Parketi Silaj je tvrtka za podopolagačke usluge, postavljanje parketa, deckinga i laminata.
Korijeni preduzeća nastaju 1963 . godine u Sisku kada Zvonko Silaj zavšava parketarsko - stolarski zanat kod majstora Petračić Ive te se započinje samostalno baviti podopolagačkim poslom,uključivši u posao svoje sinove Mladena i Igora obrt se širi...Pročitaj više

Kontakt


Adresa: Doktora Ive Stipćića 51, 44000 Sisak