Postavljanje parketa

Kontakt

Postavljanje parketa

Postavljanje parketaNakon što smo utvrdili da je podloga u objektu u zadovoljavajućem stanju i da je stupanj vlage u parketu zadovoljavajući spremni smo pristupiti samom postavljanju parketa. Parket je već na gradilištu; po mogućnosti 5% više od izmjereno kvadrature zbog otpada nastalog rezanjem i mogućih oštećenja i vizualnih nedostataka što pogotovo igra ulogu kod gotovih parketa koji se naknadno ne obradjuju.
Ovisno o dogovorenom načinu slaganja (koje može biti na ravno, u kocku, 1, 2, 3 struke riblje kosti, razni tipovi mozaika i sl.) izabire se i adekvatno ljepilo, najčesće koristimo Sika t45 poluelastično ljepilo koje svojim svojstvima omogućava istezanja bez pucanja veze podloga parket. Vezanje ljepila je završeno 24 sata nakon nanošenja i tad je prostor prohodan. Prije i nakon postavljanja poda relativna vlaga prostora mora biti između 50-60 % (u zimskom periodu zrak treba navlažiti zbog rada centralnog grijanja, a u ljetnom periodu osušiti s odvlaživačem ili klima uređajem). Po završetku postavljanja ostavljamo 2 tjedna da se parket smiri te se prelazi na fazu brušenja.

Kontaktirajte nas

Imate potrebu za našim uslugama? Slobodno nas kontaktirajte putem emaila ili kontakt broja.
Autoklub global-tape

Parketi Silaj je tvrtka za podopolagačke usluge, postavljanje parketa, deckinga i laminata.
Korijeni preduzeća nastaju 1963 . godine u Sisku kada Zvonko Silaj zavšava parketarsko - stolarski zanat kod majstora Petračić Ive te se započinje samostalno baviti podopolagačkim poslom,uključivši u posao svoje sinove Mladena i Igora obrt se širi...Pročitaj više

Kontakt


Adresa: Doktora Ive Stipćića 51, 44000 Sisak