Saniranje i priprema starih podloga

Kontakt

Saniranje i priprema starih podloga

Saniranje i priprema starih podlogaJedna od bitnih sastavnica postavljanja parketa je priprema podloge, možemo reći da ona znači i više od pola obavljenog posla. Ukoliko su podloge neravne, trusne ili oštećene potrebno ih je obnoviti i prilagoditi za postavljanje, to najčešće radimo samo nivelirajućim masama kojima se postiže ravnina i čvrstoća podloge. Parket zahtjeva ravnu i čvrstu podlogu za polaganje , ako to nije slučaj s vašom svakako bi bilo dobro izravnati podlogu.Također je potrebno ukloniti ostatke starih ljepila ili katrana za što koristimo specijalne ručne strojeve tzv. roštalice sa rotirajućim zubcima i u slučaju potrebe parcijalnog skidanja podloge posebne dijamantne glave s kojima se podloga obrusi. Kvaliteta podloge je ključna za dobru izvedbu radova, ukoliko je podloga neravna ili nije nosiva veća je mogućnost škripanja parketa i stvaranja fuga između letvica.

Ulaganje u kvalitetnu podlogu je nužno i nikako ga ne bi trebalo zanemarivati. Prije korištenja mase za izravnavanje podloga se čisti i usisava, zatim se premazuje premazom za bolje vezanje materijala s podlogom tu se najčešće koristi rofix grund premaz. Nivelir mase mogu izravnavati podne površine od 2 mm do 30 mm, a samo izravnavanje se najčešće vrši jednoslojno i zatim čekamo da se podloga osuši, vrijeme sušenja ovisi o debljini nanešenog sloja.

Priprema podloge uključuje: razne premaze ovisno od podloge i sistema lijepljenja koje nazivamo primerima ili impregnacijama. Mi koristimo MB epoksidni i MRSika za elastična i poluelastična ljepila odnosno Rofix grund za ljepila na vodenoj bazi. Impregnacije smanjuju i izjednačavaju upojnost podloge (na taj način bitno se smanjuje utrošak ljepila odnosno omogućuje se formiranje spoja s manjom i ravnomjernijom količinom ljepila).

Kontaktirajte nas

Imate potrebu za našim uslugama? Slobodno nas kontaktirajte putem emaila ili kontakt broja.
Autoklub global-tape

Parketi Silaj je tvrtka za podopolagačke usluge, postavljanje parketa, deckinga i laminata.
Korijeni preduzeća nastaju 1963 . godine u Sisku kada Zvonko Silaj zavšava parketarsko - stolarski zanat kod majstora Petračić Ive te se započinje samostalno baviti podopolagačkim poslom,uključivši u posao svoje sinove Mladena i Igora obrt se širi...Pročitaj više

Kontakt


Adresa: Doktora Ive Stipćića 51, 44000 Sisak