Klasični parket

UslugeKontakt

Klasični parket

Klasični parketKlasični parketi su tradicionalna vrsta podne obloge, mogu se podijeliti po vrsti drveta, načinu obrade i po svojoj klasi.

Najčešće se upotrebljava drvo hrasta, bukve i jasena no tu su još orah, grab, trešnja, kruška, javor, breza, smreka, maslina kao i razne egzotične vrste drveta od kojih se ističe bambus, naravno da se vrste drveta razlikuju po svojim svojstvima kao što su tvrdoća, struktura i slično. Dužine parketa variraju od 20 do 120 cm a širina od 2 do 9 cm, po debljini mogu biti od 14 do 22 mm.

Podvrste po načinu obrade su lamel parket koji dolazi u letvicama. Letvice lamel parketa su vodoravno postavljene na mrežici i njegovo djelovanje zbog veličine je manje nego inače pa je ugradnja sigurnjija. Isporučuje se u kockama spremnima za postavu. Prednosti lamel parketa su povoljnjija cijena i mogućnost postavljanja na podloge koje nisu idealno ravne.

Seljački pod je naziv za masivni parket većih dimenzija, širine do čak 40 cm koji svojim izgledom pruža osječaj starinskih podova, a današnjim obradama može dati moderan dojam. Seljački pod svakako spada u grupu tehnički najzahtjevnijih podova za ugradnju zbog svoje velike dimenzije.

Lam parketi su drvene letvice koje se proizvode bez utora i pera. Lam parket se rijetko postavlja, mada je cijena znatno niža od klasičnog parketa. Dimenzije lam parketa su prilagođene bržoj ugradnji i djelovanje drveta zbog same debljine je također znatno manje. Egzotični parketi dolaze iz svih dijelova svijeta, a odlikuje ih otpornost i tvrdoća. Neki od njih mogu podnijeti čak i vanjske vremenske uvjete, te su odlični za podove na terasama i sl.

Također, moguće je drvo podvrći termičkoj obradi pa onda tako imamo i termo tretirane parkete koje zbog obrade odlikuje mirnoća. Klasu parketa određuje količina bjelike, kvrga, usukanosti žice, razlike u boji, greški od insekata pa tako postoje klase: ekstra, standard, rustik i van standarda što onda utječe i na cijenu samog parketa.

Mogu se još spomenutiti i razčićite vrste slaganja od kojih su najčešće: na ravno (brodski pod), riblje kosti (1-struka, 2-struka, 3-struka), u kocku, mozaik i slično.

Kontaktirajte nas

Imate potrebu za našim uslugama? Slobodno nas kontaktirajte putem emaila ili kontakt broja.

Autoklub global-tape

Parketi Silaj je tvrtka za podopolagačke usluge, postavljanje parketa, deckinga i laminata.
Korijeni preduzeća nastaju 1963 . godine u Sisku kada Zvonko Silaj zavšava parketarsko - stolarski zanat kod majstora Petračić Ive te se započinje samostalno baviti podopolagačkim poslom,uključivši u posao svoje sinove Mladena i Igora obrt se širi...Pročitaj više

Kontakt


Adresa: Doktora Ive Stipćića 51, 44000 Sisak