Mjerenje vlažnosti

Kontakt

Mjerenje vlažnosti

Mjerenje vlažnostiJedna od jako bitnih faza pojavljuje se već na samom dolasku na gradilište, naime od izmimne važnosti je utvrditi stupanj vlažnosti podloge na koju se postavlja parket. Ovo provjeravanje se obavlja u skladu s standardima za podopolagačke i parketarske radove.

Vlaga u zgradama je često posljedica prekomjerne zaostale vlage u podovima i zidovima. Naši mjerni uređaji pomažu Vam izvršiti mjerenja brzo i pouzdano.

Zaostala vlaga u građevinskim materijalima poput betonskih podova, glazura i sl. može se precizno odrediti i to na gradilištu, bez potrebe za dodatnim pomagalima ili alatima.

Ono što je najvažnije napomenutije da podloga smije sadržavati najviše do 2% vlage odnosno 1,8% u podlozi s ugradjenim podnim grijanjem, također vlaga u parketu treba biti izmedju 7-10%

Mi koristimo Cm instrumente odnosno karbidnu metodu za mjerenje vlažnosti podloge. Uzima se uzorak podloge i analizom dobivami očitovanje na manometru koje odgovara stupnju vlažnosti u samoj podlozi. Zatim RTU 600 koji koristimo za mjerenje vlažnosti u samim parketima takodjer mjeri vlagu u građevinskim materijalima putem električnog otpora: uz dodatak posebne sonde može se koristiti za mjerenje vlage građevinskih materijala (betona, glazure, estriha), ima mogućnost mjerenja vlage svih vrsta drva od 6% do 100% sa temperaturnom kompenzacijom od -10°C do 80°C.

Mjerenje temperature i relativne vlažnosti prostora: Što je bitno za podopolagačke i parketarske radove, osobito kod lakiranja. Merenje temperature i relativne vlage zraka temperatura -10°C ÷ 80°C i relativne vlage 7%RH ÷ 98%RH

Također koristimo USB Datalogger koji se koristi za kontinuirano praćenje stanja vlažnosti i temperature u nekom prostoru kroz duže vrijeme.

Kontaktirajte nas

Imate potrebu za našim uslugama? Slobodno nas kontaktirajte putem emaila ili kontakt broja.
Autoklub global-tape

Parketi Silaj je tvrtka za podopolagačke usluge, postavljanje parketa, deckinga i laminata.
Korijeni preduzeća nastaju 1963 . godine u Sisku kada Zvonko Silaj zavšava parketarsko - stolarski zanat kod majstora Petračić Ive te se započinje samostalno baviti podopolagačkim poslom,uključivši u posao svoje sinove Mladena i Igora obrt se širi...Pročitaj više

Kontakt


Adresa: Doktora Ive Stipćića 51, 44000 Sisak