Gotovi parketi

UslugeKontakt

Gotovi parketi

Gotovi parket

Gotove parkete dijelimo na nauljene i lakirane parkete te sirove obrađene spremne za lakiranje, može biti različitih veličina i debljina i može imati više slojeva.

Ova vrsta parketa je vrlo popularana i najviše je prisutan na tržištima zapadne Europe, no sve više se probija i na naše tržište, njegova velika prednost je u tome što se preskače faza brušenja pa su spremni za korištenje odmah nakon ugradnje što je posebno pogodno ako već živite u objektu.

Gotovi višeslojni parketi predstavljaju novu generaciju parketa, čija su svojstva znatno unaprijeđena u odnosu na masivne parkete. Zahvaljujući svojem višeslojnom sastavu i međusobnom umirujućem djelovanju tvrde i meke vrste drva, gotovi parketi u manjoj mjeri od masivnih parketa reagiraju na utjecaj različitih nepovoljnih faktora iz okoline, kao što je neodgovarajuća vlaga u podlozi ili u zraku. Na taj način gotovi parketi duže zadržavaju svoj prvobitni izgled, ne isušuju se i ne stvaraju fuge brzo kao masivni parketi. Višeslojni sastav također omogućava izvedbu gotovih parketa u velikim dimenzijama, u kojima masivni parketi pokazuju izrazitu nestabilnost. Za razliku od masivnih parketa, gotovi višeslojni parketi mogu se polagati na podloge s ugrađenim podnim grijanjem, a njihova je postava brza, čista i jeftinija.

Za razliku od laminata, gotovi parketi su načinjeni od pravoga drva. Gornji sloj gotovog parketa čini lamela od pravoga drva, dok gornji sloj laminata čini plastična folija (film) koja predstavlja oslikanu imitaciju drva. Ostali slojevi gotovih parketa također su sačinjeni od pravoga drva (jelove dašćice/jelov furnir) dok donji sloj laminata čini prešano drvo sa velikim udjelom ljepila. Laminati, položeni u prostoru, zbog jednolično oslikane strukture drva često izgledaju neprirodno, a odzvuk koračanja po laminatu odaje da se radi o umjetnom materijalu. Gotovi parket (pokrovna lamela) se nakon duže upotrebe i habanja može više puta brusiti, čime se parketu vraća prvobitna ljepota i sjaj, dok pohabani laminat nije moguće reparirati, već ga je potrebno u potpunosti zamijeniti novom podnom oblogom

Gotovi parket se također razlikuje po klasama pa tako imamo klase: natur, standard, gal, markant i slično.

Kontaktirajte nas

Imate potrebu za našim uslugama? Slobodno nas kontaktirajte putem emaila ili kontakt broja.

Autoklub global-tape

Parketi Silaj je tvrtka za podopolagačke usluge, postavljanje parketa, deckinga i laminata.
Korijeni preduzeća nastaju 1963 . godine u Sisku kada Zvonko Silaj zavšava parketarsko - stolarski zanat kod majstora Petračić Ive te se započinje samostalno baviti podopolagačkim poslom,uključivši u posao svoje sinove Mladena i Igora obrt se širi...Pročitaj više

Kontakt


Adresa: Doktora Ive Stipćića 51, 44000 Sisak